Op 25 januari 2019 houdt streaming.hu.nl op te bestaan. Dit betekent dat video’s die op dit platform staan na 25 januari 2019 niet meer via de huidige link te bekijken zijn.

NIEUWE VIDEO-OMGEVING

De video’s op streaming.hu.nl komen in een nieuwe mediaomgeving te staan: het Media Asset Management systeem (MAM). In deze nieuwe mediaomgeving staan de video’s veilig en duurzaam opgeslagen. De video’s zijn daar ook te bekijken door derden. 

IMPACT BESTAANDE VIDEO’S

Elke video-eigenaar zal de huidige link/embed code* van de video’s (op bijvoorbeeld cursussites op HUbl of Canvas), zelf moeten vervangen door de nieuwe link/embed code. 

BEWAAR DE NIEUWE LINK VAN JE VIDEO’S

Alle eigenaren van video’s hebben hun nieuwe linkjes inmiddels per mail ontvangen (berichtgeving van 8 januari 2019). Bewaar de link goed! Je hebt deze nodig om de video’s zelf opnieuw toegankelijk te maken, bijvoorbeeld in een cursuspagina van Hubl of Canvas. Hier vind je meer informatie over het publiceren van video’s op de verschillende platforms van de HU. 

Mis je video’s van streaming.hu.nl in het overzicht dat je per mail hebt ontvangen? Neem contact op met HUvideo via huvideo@hu.nl of 088 481 2220.

UPLOADEN VAN EEN NIEUWE VIDEO

Je kunt geen video’s meer uploaden naar streaming.hu.nl. De volgende alternatieven zijn beschikbaar: 

Gebruik je Canvas? Dan kun je zelf video’s uploaden naar de nieuwe media-omgeving.

Wil je op een andere omgeving dan Canvas video’s uploaden naar de nieuwe media-omgeving, ga dan naar mediamanagement.hu.nl/import/streaming en vul alle gevraagde gegevens in. Zodra de upload klaar is ontvang je per mail je linkje naar de video. In deze video wordt uitgelegd hoe je een video uploadt:

 

INFORMATIE

Alle informatie over het uitfaseren van streaming.hu.nl zal op deze pagina worden gepubliceerd. Huidige video-eigenaren van streaming.hu.nl zullen daarnaast per e-mail op de hoogte gehouden worden.

VRAGEN?

Neem voor technische vragen contact op met de helpdesk via helpdesk@hu.nl of 088 481 6666.  

*Middels een embedcode kun je een video direct op een website plaatsen. De kijker hoeft dan niet op een link (url) te klikken, maar kan de video direct vanaf de webpagina bekijken.