HUvideo is in het bezit van een glassboard! Met dit glassboard kunnen wij onze kennisclips een compleet nieuwe dimensie geven. Letterlijk, want alles wat je op het bord schrijft verschijnt voor de kijker als het ware in de lucht.

Aanvragen

Je kunt een glassboard-video aanvragen via ons aanvraagformulier.

Werkwijze

Je komt naar de studio op de afgesproken tijd. Je gaat de opname maken samen met een opnamemedewerker. Het is daarbij goed om verschillende onderwerpen op te delen in verschillende video’s.
Hoe korter en bondiger, hoe beter. Let op: de opname wordt in 1 take opgenomen, versprekingen en fouten worden niet meer weggeknipt. Bereid je verhaal dus goed voor.

Autocue

In de studio is een autocue aanwezig. Wil je hier kan je ook gebruik van maken. Neem je tekst mee op je laptop. Let er wel op dat je tekst in spreektaal is.

Kleding

Draag bij filmopnamen nooit kleding met een fijne ruit of lijnpatronen. Dit geeft een storing op het beeld. De tekst in een glassboardvideo komt het beste tot uiting als je donkere (maar geen zwarte) kleding draagt. De opname is in spiegelbeeld, dus liever géén teksten op kleding.

FAQ

Hoe werkt dit nou precies?
Het glassboard bestaat uit een speciale glazen plaat waarvan de zijkanten belicht worden met ledstrips. Alles wat je met een neon-marker op het bord schrijft, wordt door deze leds extra uitgelicht en is dus goed zichtbaar in de video.

Moet ik reserveren?
Ja, vul voor een opname ons aanvraagformulier in.

Moet ik dan in spiegelschrift leren schrijven?
Nee hoor, we spiegelen het beeld direct in de applicatie waarmee we de opname maken!

Wat voor onderwerpen zijn hiervoor geschikt?
Alle onderwerpen die je het liefst op een old school schoolbord zou behandelen zijn uitermate geschikt voor een glassboard-video. Denk aan lessen met veel formules en grafieken, maar ook mindmaps lenen zich hier goed voor.

Wat zijn de afmetingen van het glassboard?
Het gehele bord is 200 cm bij 140 cm, waarvan een klein randje wegvalt vanwege de kadrering van de camera.

Kan ik ook met meerdere mensen achter het glassboard staan?
Ja dat kan! In de huidige opstelling hebben we twee microfoons boven het glassboard hangen. Voor ieder één.

Kan ik ook graphics, een powerpoint of een website op het scherm projecteren?
Deze optie wordt nog getest, maar dit kan in theorie digitaal. Je ziet de projectie dus niet live (in het echt) op de glazen plaat. De projectie is wel live op een afkijkscherm te zien. Graphics (grafieken, formules, schema’s) kunnen ‘doorzichtig‘ worden getoond als de achtergrond van de graphic zwart is.