Gemonteerde onderwijsvideo’s zijn video’s van ongeveer 6 minuten, die losstaand van een les worden gefilmd en gemonteerd. Er zijn qua formats oneindig veel mogelijkheden.
Hieronder een paar voorbeelden.

Aanvragen

Je kunt een gemonteerde onderwijsvideo aanvragen via ons aanvraagformulier.

Greenscreen

Zo kun je een opname komen maken in onze greenscreen-studio op de Padualaan 97. Het groene scherm vervangen we voor ander beeldmateriaal, denk aan een Powerpoint-Presentatie, afbeeldingen of video. Bedenk vooraf welke achtergrond je wilt gebruiken.

Werkwijze
Je komt naar de studio op de afgesproken tijd. Je gaat de opname maken samen met een opnamemedewerker. Het is daarbij goed om verschillende onderwerpen op te delen in verschillende video’s.
Hoe korter en bondiger, hoe beter. Let op: de opname wordt in 1 take opgenomen, versprekingen en fouten worden niet meer weggeknipt. Bereid je verhaal dus goed voor.

Powerpoint-presentaties
Wil je een Powerpoint-presentatie in de uiteindelijke video? Zorg er dan voor dat deze volledig correct isDeze wordt tijdens de opname als achtergrond verwerkt. We kunnen hier achteraf niets meer aan veranderen.

Autocue
In de studio is een autocue aanwezig. Wil je hiervan gebruik maken? Neem je tekst mee op je laptop. Let er wel op dat je tekst in spreektaal is.

Wil je tijdens de opname je Powerpoint-presentatie én je tekst op de Autocue zien? Dit kan alleen als je zelf een laptop met HDMI-port meeneemt.

Kleding
Bij een greenscreen opname is het niet mogelijk groene kleding of accessoires te dragen. Deze verdwijnen waardoor je een zwevend hoofd krijgt. Iedereen die op beeld verschijnt mag geen fijne ruit of lijnpatronen in zijn of haar kleding hebben. Dit geeft een storing op het beeld.

Locatievideo’s

Daarnaast filmen we op locatie. Op deze manier kan er iets getoond worden waar je met een hele klas niet kunt komen, denk aan een liftschacht. Andere mogelijke formats zijn interviews (bijvoorbeeld met experts), demonstratievideo’s (denk aan medische handelingen) en tutorials (van software bijvoorbeeld).