Opname van hoorcolleges beschikbaar via HUvideo-knop in Canvas

Alle opnamen van hoorcolleges worden vanaf 18 december gepubliceerd in het MAM, in plaats van op weblectures.hu.nl. In het MAM staan de opnamen veilig en duurzaam opgeslagen: al je video’s op één plek. De opname is op die manier direct terug te vinden binnen Canvas via de HUvideo-knop, voor jouzelf en collega’s van jouw instituut. Je hoeft dus geen link of embed code meer in je Canvas-pagina te plakken! De opname is pas zichtbaar voor studenten zodra je deze op je Canvas-pagina plaatst. Bekijk hieronder hoe je dit doet:

DE UITFASERING SAMENGEVAT

Opnamen van hoorcolleges gemaakt voor 18 december 2019 : tot 1 juli 2019 beschikbaar via weblectures.hu.nl. Vanaf nu ook beschikbaar via de HUvideo-knop in Canvas en de per mail ontvangen link. Je dient zelf na berichtgeving de opname te vervangen op de publicatiesite (Canvas, externe website, Moodle…).

Opnamen van hoorcolleges gemaakt na 18 december 2019 : alleen beschikbaar via de HUvideo-knop in Canvas en de per mail ontvangen link. Je hoeft zelfs niets te doen.

WAT VERANDERT ER?

Het overzetten van opnamen van weblectures.hu.nl naar het MAM is afgerond. Alle video’s afkomstig van weblectures.hu.nl die de afgelopen twee jaar zijn bekeken, staan inmiddels in het MAM. Dit betekent dat de opname tot 1 juli zowel in het MAM staat, als op weblectures.hu.nl. Binnen deze periode zullen alle opnamen van hoorcolleges op cursussites op Canvas door de cursus-eigenaar zelf vervangen moeten worden door de nieuwe video via de HUvideo-knop binnen Canvas. Na 1 juli zijn opnamen die nu op het weblectures.hu.nl staan alleen nog via Canvas of de toegstuurde link te bekijken. Weblectures.hu.nl is vanaf dat moment niet meer toegankelijk.

Alle video-eigenaren hebben een mail gekregen met daarin de nieuwe link naar de video. Heb je nog geen mail gekregen? Dan kan het zijn dat de video niet op jouw naam stond geregistreerd. Zoek daarom altijd eerst in het tabblad “Bibliotheek instituut” via de HUvideo-knop binnen Canvas. Hier vind je alle video’s van je collega’s van jouw instituut.

Kun je ook hier de video niet vinden? Stuur dan de originele link beginnend met https://www.weblectures.hu.nl naar helpdesk@hu.nl. Er wordt dan gecontroleerd of je video is overgezet naar het MAM.

Opname delen met derden

Na het overzetten hebben de aanvrager en de spreker een automatische mail ontvangen met daarin de openbare link naar de opname. Zo kun je de opname makkelijk delen met externen, zoals gastsprekers of studenten zonder HU-account. In deze mail vind je ook een code voor het plaatsen van de opname op bijvoorbeeld een website.

Lay-out

Op weblectures.hu.nl kan de kijker zelf de gewenste lay-out kiezen. Met lay-out wordt bedoeld: zie ik alleen het camerabeeld, alleen de presentatie, of beiden? In de nieuwe situatie geef je vooraf de gewenste lay-out aan via het aanvraagformulier. De lay-out is achteraf niet meer aan te passen.

De lay-out van opnamen afkomstig van weblectures.hu.nl zullen standaard zowel camerabeeld als presentatie krijgen, tenzij anders is aangegeven of opgenomen.

Opnametijden volgens aanvraag

Omdat het opnameproces volledig geautomatiseerd verloopt wordt de opname van je hoorcollege volgens de aanvraag ingepland. Als je een aanvraag doet van 13:00h tot 14:00h, zal de opname dus ook precies deze tijden starten en stoppen. Loopt je college uit? Dan komt het deel dat je uitloopt niet in de opname.

WAT VERANDERT ER NIET?

De aanvraagprocedure blijft gelijk.

Video’s worden door HUvideo gemonteerd aangeleverd. Dit betekent dat het begin, eind en de pauze uit de opname wordt geknipt.

De Terms of Service blijft gelijk. Dit betekent onder andere dat HUvideo geen bestanden van opnamen aanlevert.

BEWAARTERMIJN

Standaard vervalt een video na anderhalf jaar. Dit betekent dat een video na anderhalf jaar niet meer te bekijken is, maar nog wel opgeslagen staat in het MAM. De video kan in de tussentijd altijd weer toegankelijk worden gemaakt, mocht deze toch nog gebruikt worden. Dit kan op dit moment alleen nog middels een verzoek aan HUvideo. 

De vervaldatum van een video wordt bovendien dynamisch bijgehouden op basis van de kijkcijfers. Dit betekent dat een video altijd beschikbaar blijft zolang deze bekeken wordt.

INFORMATIE

Alle informatie over het uitfaseren van weblectures.hu.nl zal op deze pagina worden gepubliceerd. Huidige video-eigenaren van opnamen op weblectures.hu.nl zullen daarnaast per e-mail op de hoogte gehouden worden.

Zodra jouw weblecture is overgezet, krijg je daar vanzelf bericht van middels een automatisch gegenereerde e-mail. In deze e-mail staat alle benodigde informatie om de opname te plaatsen op je Canvas pagina.

VRAGEN?

Neem voor technische vragen contact op met de helpdesk via helpdesk@hu.nl of 088 481 6666.