Bovenstaand fragment is in onze studio opgenomen, maar waarschijnlijk beschik je al over software waarmee je je computerscherm kunt opnemen en deze opname van een voice-over kunt voorzien. Zo kun je eenvoudig je eigen kennisclips opnemen op basis van bijvoorbeeld een PowerPoint-presentatie. Hier volgen een paar gratis opties.

TIP: Om jezelf tijdens de opnamen in beeld te plaatsen adviseren we de applicatie CamDesk te downloaden vanuit het Software Center (zoek met VPN verbinding op “CamDesk”). Een handleiding is hier te vinden.

FREE CAM (WINDOWS)

In het Software Center vind je het programma Free Cam. Lees hier hoe je een schermopname kunt maken met dit programma.

POWERPOINT (WINDOWS ONLY)

Je kunt met PowerPoint een schermopname maken, bijvoorbeeld van de presentatie zelf, maar ook van andere programma’s of websites. Daarnaast kun je de slides aan elkaar praten met gebruik van je webcam. Hoe je dit doet is afhankelijk van de versie van Powerpoint. Office365 is beschikbaar in het Software Center en heeft de meest uitgebreide mogelijkheden. Zoek op “Office 365”:

Tip: zie je de optie ‘schermopname’ niet in je menubalk? Lees hier hoe je die knop toevoegt aan je menubalk.

PowerPoint 2016:

Je presentatie opnemen                     Een schermopname maken

QUICKTIME PLAYER (MAC OS ONLY)

Ook met QuickTime Player kun je schermopnames maken van een Apple computer, inclusief de audio van een ingebouwde microfoon of webcam.

SKYPE FOR BUSINESS (WINDOWS ONLY)

Met Skype for Business kun je een schermopname maken van een Skype-vergadering of webinar. Er zijn verschillende opties: het opnemen van je hele scherm, of van een programma, zoals Powerpoint. Lees hier hoe je dat doet.

VOLGENDE